Rondom de herdenkingsdagen zal Gia van den Akker Face to Face spelen. Het is een interdisciplinaire voorstelling over afscheid, ernstig, maar niet zwaar. Face to Face vertelt een verhaal van afscheid en verzoening in een meeslepende mix van dans, muziek, stem en spel. Afscheid raakt iedereen, het maakt deel uit van ons bestaan. Face to Face met afscheid zoekt ieder van ons naar een eigen manier om daarmee om te gaan. De boeiende paradox is dat het ook een transitie is naar een nieuw begin. Leren loslaten en nieuwe grond onder je voeten te vinden, ruimte voor iets nieuws te scheppen.

De Russische filmregisseur Tarkowski heeft eens gezegd dat je je hele leven moet leren loslaten om uiteindelijk in staat te zijn te kunnen sterven. Afscheid en verdriet zijn inspiratiebronnen voor nieuwe kansen, voor ontwikkeling en vreugde … en voor dit project. Met een choreografie op de Rime Petrose van Dante over de liefde en afscheid en de Chaconne van J.S. Bach in een unieke versie voor viool en zang.

In Den Haag worden aansluitend Italiaanse madrigalen gezongen en unieke biologische wijnen van wijndomein Incisiana (Piemonte) geschonken, die door Florian (echtgenoot van Gia) zijn gemaakt (zie: www.incisiana.com). De nieuwe jaargang Roseo, rosé van Merlot wordt voorgesteld.

Mees, eindregie / Gia van den Akker, dans -euritmie / Tiziana Pintus, viool / Raoul Boesten en Sabine Wüthrich (Amsterdam) / leden van Kwintessens (Den Haag), zang / Giovanni Succi, stem / Tim Joris de Vries, techniek / Hélène Schaap, kostuum.
 

Donderdag 4 mei, 20.30 uur: SPLENDOR, Nieuw Uilenburgerstraat 116 , Amsterdam

Zaterdag 6 mei, 20.15 uur: DE BARTHKAPEL, Brouwersgracht 2K, Den Haag

Entreeprijzen: volwassenen € 15,00 / jongeren € 12,50

Kaartreservering via onderstaand formulier is aan te bevelen, vanwege beperkt aantal plaatsen (circa 60 à 80).
Eventueel restverkoop aan de kassa.

Reserveren