Zwolle, 11 april 2014

Een nieuwe start ...

Na het volcontinu werken aan het boek '100 jaar euritmie in Nederland' en een noodzakelijke 'rustperiode' van enkele maanden worden vanaf heden de impresariaatswerkzaamheden weer met volle energie opgepakt. Daarbij is van de gelegenheid gebruik gemaakt om de email-nieuwsbrief in een nieuw jasje te steken, met dank aan Wilfried Nauta die het programma ervoor ontwikkelde. Omdat er soms veel te melden is, zal zo nodig de nieuwsbrief twee keer per maand verschijnen.

Diverse opvoeringen in mei 2014
In de afgelopen weken bereikte het impresariaat de vraag de publiciteit te verzorgen voor Euritmie Gezelschap Curach, Kompanie Vonnunan (uit Wenen) en een euritmie-theatergroep uit ItaliŽ o.l.v. Gia van den Akker voor opvoeringen in mei.

Publieksonderzoek voor grootschalige opvoering(en) in maart 2016
Voorts een vraag van Thaddäus Heil uit Winterthur (Zwitserland) voor realisatie van het programma 'Kontraste' met symfonische werken van Schubert, Wagner, Webern en Strasnoy, uitgevoerd door Musikkollegium Winterthur met dirigent Ruben Dubrovsky en het Else Klink Ensemble uit Stuttgart onder leiding van Benedikt Zweifel en Carina Schmid. Opgeteld circa 100 medewerkers op en achter het toneel. Mogelijke uitvoeringsdata 19 tot 24 oktober 2015, 30 november tot 5 december 2015 of in de periode 7 tot 12 maart 2016 (dus over 2 jaar). Gedacht wordt aan het Zuiderstrandtheater in Den Haag en de Lawei in Drachten. Deze voorstellingen zullen alleen dan plaats kunnen vinden als in de komende drie maanden uit publieksonderzoek blijkt dat we op volle zalen mogen rekenen.

Thema 'Geld'
In het mei-augustusnummer 2014 van de Euritmie-Muziek-Theaterkrant zal het thema 'geld - geest - enthousiasme' centraal staan. Vanuit verschillende invalshoeken wordt gekeken naar de financiering van euritmiegroepen, euritmieprogramma's en het Euritmie Impresariaat Nederland.

Imke Jelle van Dam

Euritmie Impresariaat Nederland